Running Dinner.

Demo 1 (video)

Demo 2 (video)

Een “Running dinner” is een evenement waarbij in principe alle deelnemers een onderdeel van een gerecht verzorgen van een 2, 3 of 4 gangen diner.
Hoewel deelname ook op individuele basis mogelijk is, wordt in onze buurt tot nu toe altijd gekozen voor een setting waarin echtparen/partners zich als koppel opgeven en rouleren.

Aantal gasten aan tafel.
Voorop gezet dat elk koppel een gerecht krijgt toegewezen is in een setting met 3 gerechten het gemiddeld aantal gasten aan tafel altijd 4 (excl. gastvrouw/heer). Bij voldoende inschrijvingen kunnen deelnemers ook worden vrijgesteld van een gerecht; bijvoorbeeld het koppel dat de borrel vooraf verzorgt.

Nooit zelfde gasten aan tafel.
Omdat wij als buurtcollectief jaarlijks een running dinner organiseren dient natuurlijk ook rekening te worden gehouden met tafelschikkingen en toegewezen gerechten in het verleden. Omdat deze puzzel handmatig niet meer te doen is, laten wij dat over aan een programma, gemaakt in Vbasic voor Excel.

Het verrassingselement.
Dit is het grootst als de deelnemers van tevoren niet weten bij wie/op welk adres zij de gerechten nuttigen en met welke andere gasten zij daar aan tafel zitten.

Uitvoering.
Behalve naam en adres geven deelnemers ook op hoeveel gasten zij maximaal aan tafel willen hebben en of zij allergisch zijn voor bepaalde gerechten. De betrokken gastvrouw/heer wordt daarover vooraf geïnformeerd. Deelnemers worden ruim vooraf geïnformeerd over het gerecht dat zij hebben getrokken, hoeveel gasten zij daarbij aan tafel hebben en of zij met een dieetwens of allergie rekening moeten houden. Ook wordt iedereen geïnformeerd over het tijdschema en  het adres waar eventueel een borrel vooraf of de koffie na afloop plaats vindt.Bij de borrel vooraf deelt de organisator aan iedereen een briefje uit waarop staat aangegeven waar betrokkene naar toe moet voor het voorgerecht. De gastvrouwen/heren die zelf een voorgerecht of hoofdgerecht verzorgen krijgen ieder een enveloppe mee, welke zij pas mogen openen na afloop van het bij hen thuis genuttigde gerecht. In die enveloppen zitten weer de loopbriefjes voor het volgende gerecht.