Activiteiten binnen de wijk:

Running Dinner

BBQ en fietstocht

Golftoernooi

Kinderactiviteiten

Buurtborrels

Gezamenlijk gebruik

Communicatie dmv:

WhatsApp groepen (nood en nieuws)

Buurtmailings

Website

Forum

Jaarlijks worden diverse activiteiten georganiseerd. Zeer populair zijn het Running Dinner in de winter, de fietstocht met picknick en BBQ in de zomer en een golftoernooi met diner in de herfst.

Incidenteel worden ook andere activiteiten georganiseerd.¬†Aankondiging van alle activiteiten¬† geschiedt via de buurtnieuws-WhatsApp en via de buurtmail. Opgave voor deelname kan ofwel rechtstreeks aan de bewoner die de activiteit organiseert ofwel via een online inschrijvingsformulier. Via buurtmail en WhatsApp zal de link naar zo’n formulier verspreid worden.
Naast recreatieve activiteiten hebben de bewoners ook een tweetal WhatsApp groepen: een Nood-WhatsAppgroep voor het collectieve veiligheidssysteem en een WhatsApp voor het buurtnieuws.

Gebruik van de WhatsApp groepen – discipline.

Beperk het gebruik van de Nood-WhatsApp tot berichten waarvoor deze WhatsApp is bedoeld: het inroepen van hulp bij inbraak, brand of andere calamiteit of het signaleren van een mogelijke dreiging daartoe. Op de App voor buurtnieuws is dat wat minder relevant maar maak het ook hier niet te bont. Gevaar van overbodige informatie is dat leden van de groep zich daaraan irriteren en vervolgens de groep verlaten.

Vermijdt om zelfde reden ook een lawine aan likes/duimpjes omhoog op een leuk bericht op de buurtnieuwsApp. En voor beide groepen geldt: overweeg om op een bericht naar afzender persoonlijk te reageren als die reactie niet van belang is voor de overige groepsleden. Maar let op: een individuele reactie via een WhatsApp is alleen mogelijk als je alle leden van de groep met naam en mobiele nummer hebt opgenomen in je (telefoon)contacten. Zet daar dan meteen ook het adres bij: dat is wel zo handig als je iemand snel te hulp wilt schieten.